tisdag 14 augusti 2007

Åter ute i cybervärlden och Den vilda clematisen!!

Jippi - datorn fungerar och så även internet!! Märkligt så tråkigt och tomt det är när man inte kan göra det man är van med. Sen blir ju inte saken bättre av att man inte kan kolla in på favoritbloggarna och kolla läget - men som sagt - nu är jag med igen. Tack snälla maken och Sebbe för att ni fixade medans jag sov på soffan, hu vad jag var trött igår efter första dagen på jobbet efter semestern.

På bliden överst så ser ni hur högt upp i äppelträdet clematisen klättrat under den här sommaren ( syns kanske bättre om ni klickar på bilden). På bilden nedanför så ser man hur söta och skira blommorna är!
Bilden här under visar hur en enda planta av Clematis "Summer Snow" nästan har täckt in hela den här rabatten, mitt i den här rabatten ligger en stor gammal ihålig trädstamm, i änden som ligger åt det här hållet brukar jag plantera någon gulblommande sommarblomma - så gjorde jag även i år men den syns inte alls! Synd nog håller stammen på att ruttna så nu är jag på jakt efter en ny stor stamm som gärna få ha samma form som den gammla - tjockare i den änden som jag vill plantera i och smalare åt andra hållet, det är inte det lättaste att hitta.......
Den här bliden är tagen på lite håll för att ni ska se hur min gul/vita rabatt ser ut, maken och jag har olika rabatter - jag bestämmer över mina och väljer färger och sorter och maken sköter om alla - både mina och dom som är hans - bra va :)! Skämt å sido - det finns en orsak till varför enbart han rensar ogräs och annat som ska göras med handkraft men det tar vi en anna gång.

Sist men inte minst så vill jag visa det senaste jag ordnat med på altanen. Sommarblommorna som satt i dessa korgar var lite trötta så jag böt ut dom mot lite olika sorters taklök och som dekoration la jag dit hjärtan som är omlindade med mjuk och formbar ståltråd. Hjärtana och tråden är köpta på den blomsteraffär där min yngsta dotter jobbar som semestervikarie - Blomsterverkstan - har ni vägarna förbi Sala så är den väl värd ett besök! Ser ni att maken missat att måla en bit av panelen just där väggfästet sitter - det har han ordnat nu!

Nästa gång jag tänkte jag visa er det vackra väggordet som nu pryder mitt hem ovanför paradhandukshyllan. Nu ska jag kolla vad som händer hos er andra!

kram ylva

5 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Vad roligt att du är tillbaka i cybervärlden!!! Härliga trädgårdsbilder bjuder på!! Självklart får du länka mig, blir bara glad!!! Kram på dig!

Stina sa...

Verkligen fint hörru du, pärlan. Kramis

yes sa...

uppe på vinden- Då var länken till dig på plats!
kram ylva

Anonym sa...

Huga vad det är skönt att sova på soffan! Men inatt har det inte blivit något sovande över huvudtaget, vilket kanske är tur eftersom jag jobbat hela natten.
Att stocken börjar ruttna och gå sönder lovar jag att jag inte har något med att göra, det var das hundet (hulda!) som grävde sönder ena änden! Så de så!

Kram Lutten

Stina sa...

Då blir det en gosig myskväll då. Det är du värd. Pussgurka!