lördag 29 september 2007

Målade fötter....och knoppen som försvann


dock inte mina egna men väl passande fötter till lampskärmar. Inhandlades på vårat återviningsvaruhus för 15.-/st, slipade bort all färg - inget kul jobb kan jag ju säga......den ena var mörkt grön och den andra är som ni ser turkos....färgen hade liksom gått in i träet på vissa ställen....målade med brun pigmentfärg....sen på med fler lager vit färg.....slipade......och

så här blev resultatet! Skärmarna har jag köpt på IKEA även de för en billig slant. Problemet som nu ska lösas är att skärmarnas upphängning inte riktigt passar lampfoten - till dessa lampfötter är det tänkt att skärmen ska sättas fast på själva glödlampan men skärmarna som jag köpte är av en annan konstruktion. Hur jag löser det problemet får jag återkomma till......Funderar även på att köpa lite vacker frans och sätta på - ni vet sån där fin med pärlor.....



Knoppen som försvann.....


Äntligen har jag hittat lösningen! För flera år sen försvann en av knopparna som ska sitta i ändan på den stången som paradhanduken hänger på. Jag har nu inte lagt ner sån stor möda tidigare på att ordna till någon ny knopp men så slog det mig häromdagen att man borde kunna ta någon sån här fin knopp jag sätt i flera av e-butikerna som finns. Sagt och gjort - fina knoppar inhandlades på Country House när jag var där sist och vips så fick paradhandukshyllan ytterligare ett litet lyft - det första var när jag målade den vit, sen när väggordet kom på plats och nu dessa fina knoppar.

Nöjd? Ja!



Många kramar till er alla

ylvan


5 kommentarer:

faster atta sa...

Nä jag fuska de lite med skylten.... Jag skrev ut texten på vanligt papper sen la jag pappret på brädan och skrev texten med en trubbig penna så att det blev avtryck i brädan! Sen var det bara att måla.... Kul att du tyckte om den!
kram

Karin Krut sa...

Lamporna blev jättefina! :) Fiffigt att sätta nya knoppar i ändarna :)
Kram Karin

Anonym sa...

haha, ja ser allt lilla Ellen som kikar fram på ett av korten!
Du får så fint hemma så lilla mamma!
Nehej, om man skulle ta och arbeta lite så vi får fika någon gång!

Solsjö - Under en vind sa...

Fina lampor!! Jag håller själv på att måla om träfärgade adventsljusstakar till vitt..vad gör man när den modellen man vill ha inte finns i rätt färg??
Vilket bra tips med ändknoppen på hyllan, min hylla skanar också en knopp så nu kanske jag norpar din ljusa idé! Må gott och ha en skön helg! Kram!

NICOLINAS BONING sa...

Vilken fiffig ide´med knoppen;-)
Vad snyggt det blir med "lite" arbete...fniss...och lite vit färg!
Tänkte länka dig...om det är OK?
Hälsn/Birgitta