söndag 29 november 2009

1:a advent 2009

Tiden bara rusar iväg och och aldrig räcker den så som jag skulle önska. I helgen har lilla Carlston varit är på besök medans husse och matte var på en välbehövlig helgtripp. I veckan som kommer får ni hålla kollLinneas blogg och och redan idag så är bilagan till Aftonbladet värd att rekommendera!! Mycket roligt och spännande är på G för min underbara dotter!!!!
Här hemma har jag pyntat och fejat och riktigt nöjd är jag med hur det blev! Ett hörn av vårat kök visar jag nu och om ni vore här så skulle jag bjuda på underbart god glögg med choklad och chilismak och pepparkakor med brieost Mums!!!
I veckan hoppas jag att kunna påbörja en av julklapparna som kommer att kräva sin beskärda del vid mitt skrivbord och vad det är kan jag inte berätta här eftersom mottagaren allt som ofta tittar in här. När julen är över så kanske det kommer en eller flera bilder, i mitt inre så ser jag nämligen något som kommer att bli riktigt bra och förhoppningsvis användbart.
Med önskan till er alla om en riktigt fortsatt skön 1:a advent
kram ylva

tisdag 10 november 2009

Freunde im Berlin

Här är mitt bidrag till månadens skiss på Svensk scrapbooking! På fotot ser ni min älskade Sara tillsammans med Damian - sonen till den tyska tjej som var sommarbarn i Sverige under många år när vi båda var barn. Hur hon och jag sen igen träffades efter 28 år berättar jag en annan gång. Sara formar för varje dag som går sitt liv i Berlin och språket hanterar hon nu utan större problem. Man märker att det mer och mer smyger sig in tyska utfyllnadsord när man pratar med henne, ord som ach såå (inte en aning om hur det stavas men så låter det) och jaja. Vilken enorm upplevelse detta är för henne, att få delta i ett annat samhälle med annorlunda regler, vara mitt i kulturens huvudstad och på ungdommars vis känna nyfikenhet för allt som är nytt och inte lika som hemma. Nu ska jag städa undan lite på scrappbordet så allt är i ordning tills nästa gång scrapplusten kommer........ytterligare en skiss ligger här bredvid mig och i mitt huvudet börjar en ny Lo så sakteliga ta form.
Varma kramar till er alla!
ylva

söndag 8 november 2009

Crop in Style XXL Rolling Tote Black/Creme/Red

Här är det jag väntar på!! Min beställning ligger just nu hos BumbleBee Scrapbooking
Med lite tur dyker den upp hos mig i slutet på månaden och det ska bli så himla skönt att ha en riktig väska att packa i när jag ska iväg på scrappträff. Det var inte det lättaste att få tag just på den har storleken på väska men efter lite förfrågningar på olika forum kontaktade dom mig från BumbleBee och turligt nog håller dom just nu på och lägger en order till landet over ther, så snart åker min väska över hav och land för att nå slutmålet hemma hos mig :) Jag får nog se detta som en för tidig julklapp men det är helt ok! Nu ska jag fortsätt med min senaste Lo, Novemberskissen på Svensk scrapbooking är det som fångar mitt intresse för stunden.
Må gott mina vänner och ta vara på de små stunderna i livet!
kram ylva

torsdag 5 november 2009

My sunshine girl

Så har snart åter igen en vecka gått och jag mår bättre som tur är. Tänk att ett huvud kan göra så himla ont.......Inget har jag knåpat med under veckan men hoppas på mycket tid i helgen! Ovan ser ni mitt bidrag till Scrappgalens oktoberutmaning - ännu ett bidrag som inte hann scannas in i tid. Men det spelar egentligen ingen roll för det är ju åt mig/för mig som jag scrappar!
Sen att utmaningar ger mig en kick det är en helt annan historia! Ute är riktigt tråkigt väder, det blåser och från himlen kommer något blött, ena stunden regn för att i nästa stund vara snö, mörker och åter igen mörker (kan ju också vara så att jag bor mitt i skogen, ute på landet och inte en granne man kan se från vårt hus, gatlysen är för mig lyx!) Tråkigt är det iaf med mörker - det är svart när man åker iväg på morgonen och innan man hinner hem så är det samma visa igen. Nej nu får jag sluta gnälla, imorgon är jag ledig och då ska jag unna mig sovmorgon - "inte en minut före nio" som jag brukar säga! Nästa gång ni tittar in så ska jag visa vad jag går och väntar på!
Må gott och krama om dom ni tycker om!
kram ylva

måndag 2 november 2009

Men var är Sara

Åter igen måndag.....jag har varit hemma från jobbet....med århundradets huvudvärk....ingen sjukfråvarodag har jag sen tidigare så jag ska verkligen inte gnälla men, det här är nog den värsta huvudvärk jag nånsin haft och som det känns nu kommer jag inte iväg i morgon heller. Helgen har gått i flyttens tecken och inget nytt har lämnat mitt ¨scrapbord. Den Lo var till Skaparlustens blogg och blev klar i fredags men ingen tid har funnits för att blogga. Lo`n handlar iaf om vart våran Sara är. Rubriken kommer från Casper som Linnea är gudmor till, hans mamma berättar att rätt som det är mitt i en stilla lek kan Casper säga: "Men var är Sara någonstans?"Så himlans gulligt...där sitter lilla Casper och funderar över vart Sara tagit vägen. Och jag saknar allt min lilla myra om än att jag bara är helt ego när jag tänker så, det viktiga är att hon trivs och att livet känns ok - och vad jag kan förstå så är det precis så det är! Jag får gilla läget ännu ett tag - sen är det som Peter Jöback sjunger: Jag kommer hem till jul :)
Nu ska jag inta soffan igen, där gör jag mig bäst en dag som denna
Må gott mina vänner och håll hårt i allt som ni håller av!
kram ylva