lördag 17 oktober 2009

Regning lödag!

Sitter här hemma och njuter.....njuter av stillhet och ro, ute bara vräker det, hunden har varit på långpromenad (innan regnet började) nu ligger han nyduchad i sin korg! Våran älskade Sara är hem och hälsar på, annars är hon nu mer Berlinbo - inget värmer en mammas hjärta som att rå om sina barn och det är just det jag ska göra i kväll, snart kommer Linnea och lilla Carlston hem och i kväll ska vi bara vara vi 4:a eller 6 med hundarna inräknat. På borde här bredvid mig står min nya fina Gazell och nu ska jag försöka förstå hur den fungerar. Inget scrapp på gång men min hjärna vilar inte, mycket tankar far runt kring det som sen ska skapas.
Önskar er alla en fortsatt skön helg!
kram ylva

måndag 12 oktober 2009

Glada vänner/ födelsedagskalas på Svensk scrapbooking




Stort födelsedagskalas har man hållite hela helgen på Svensk scrapbooking. Jag valde att endast delta på en utav utmaningarna - och här är mitt bidrag! Helt underbara och färgglada papper att jobba med, lite "maskning" på Cs med Glimmer Mist, egengjord blomma (nu igen :) jag verkar helt ha fastna i blomträsket) den urklippta fågeln har ett lager med Glossy Accent (ett vattenbaserat, 3-D klart lack) på sig och i verkligheten blänker den så fint. tillfället jag scrappar om är från en helt underbara dag i vintras, tillsammans med våran närmsta grannar har vi ordnat "Fallbo Åpen", massor av folk deltog - närmare 70 st personer (å det är många här i vår lilla by) i varierande ålder deltog...skidtävling, grillade korvar och solen sken från en klarblå himmel! Hoppas på en repris även denna vinter!

Nu ska jag ta mig i kragen och röja undan lite på mitt scrappbord- där råder total kaos efter helgens skapelser :)

Må gott mina vänner!

kram ylva

söndag 11 oktober 2009

du sprider Värme




Här är då mitt bidrag till Skaparlustens skiss! Riktigt nöjd är jag, dessvärre blir det inte så himla bra när man scannar Lo`s med utstickande dekorationer......men kameran och jag kommer ännu sämre överens så detta får duga. Papprena är så kanonfina och dessa är köpta på Skaparlusten. Jag älskar verkligen färgerna och mönstrerna på dessa papper, blommorna har jag gjort själv - på dessa har jag sprayat lite Perfect pearl och duttat på lite Stickels - "Cinnamon". På SC sprayade jag Glimmer Mist - "Walnut Gold". Jag kunnde inte heller låta bli att lägga på en mask - gillar verkligen den tekninken. Fotot är på min älskade Sara, taget nån gång i vintras när hon var ute på vinterpromenad. Idag är riktig höst utanför mitt fönster och vad passar då bättre än att få pyssla lite, nu ska jag koka lite the och unna mig lite egentid!

Höstkramar till er alla!

ylva

lördag 10 oktober 2009

körkort en milstolpe


Ytterligare en Lo skapad under Scrapgalens höstmys, på journalingrutan har jag skrivit lite om vad det kostade att ta körkort 2008 - det året då Sara kom hem med kortet i sin hand, stolt, glad, befriad och lycklig. Blommorna har jag gjort själv och jag gillar verkligen dessa blommor. Ute är verkligen vackert höstväder och vore maken hemma så skulle en längre promenad varit på "Att göralistan" men han ägnar helgen åt sin trumpet och jag åt hus och hem. Förstår inte var allt damm kommer ifrån. Sen ska jag i ärlighetens namn erkänna att jag setat vid mitt scrapbord fler gånger också. I morgon lägger jag upp mitt bidrag till Skaparlustens veckoskiss - och jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet!
Njut nu av lördagen och umgås med nära och kära!
kram ylva

fredag 9 oktober 2009

Du och solen.......

En Lo som jag påbörjade på Scrapgalens höstmys...webmosterhelene visade hur man jobbar med masker och distressfärger - en jätterolig teknik och med mig hem hade jag naturligtvis några masker! Pappret är från början i den färg och med enbart det mönster men ser där det är vit bakgrund. Stämplarna satte jag på plats innan jag tog bort maskerna, vackra rainstons, en knapp med silvertråd, glitterdroppar skapade av klister och silverglitter pryder det svarta hjärtat. Under hela helgen ska Henrik spela och ni kan ju bara räkna ut vad jag ska göra :)
Önskar er alla en riktigt skön helg
kram ylva

onsdag 7 oktober 2009

Äntligen student

Ja, inte jag men min älskade Sara, i början på sommaren så tog hon äntligen studenten och allt med skola och pluggande var över. I alla fall för den här gången - vad som sen händer vet ingen. Just nu befinner hon sig i Berlin, dit åkte hon direkt när skolan var slut - och fick jobb!! De första 4:a veckorna gick hon på "tyska för invandrare" och idag behärskar hon språket riktigt bra. Det är inte utan att jag är stolt över min lilla myra! Nu kommer hon snart hem och hälsar på och det är något jag verkligen ser fram mot!! Lo`n på henne gjorde jag på Scrapgalens höstmys och var mitt bidrag till en av de trevliga utmaningarna. Bakgrundspappret har jag sprayt med Glimmer Mist - en verkligt trevlig bekantskap och det var nog inte sista gången jag använde sånt, Pearl Makern är också något som jag verkligen gillar!
kram ylva

måndag 5 oktober 2009

söt sot nos

Härmed vill jag presentera lille unge herr Charlston! Denna lilla ljuvliga valp lever och bor tillsammans med unga fröken Linnea och bästa Sebastian, en trio som gör en mamma som jag glad! Gissa om den har valpen kommer att bli väl dokumenterad, med en husse som alltid har kameran i högsta hugg måste svaret bli JA! Detta var mitt bidrag till Skaparlusten skiss men eftersom jag var på Scrapgalens Höstmys och roade mig i helgen så blev jag inte klar i tid för att hinna maila in den. Under helgen har jag skapat 3 lo`s men är inte riktigt klar med journalingen, just nu funderar jag över vad en körlektion kostade för två år sen...får ta och kolla lite bland utförda betalningar på internetbanken så kanske jag får svar på frågan. Nu är det tid att krypa till kojs, läser för tillfället "Den långa flykten" och det är inte utan att jag blir lite orolig för hur det ska bli för dessa små kaniner.
Ute är mörkt, tänd ett ljus och tänk på dina nära,
både på dom som vi har i våra hjärtan och på dom som finns vid vår sida.
kram ylva