fredag 29 augusti 2008

Morfar och Sara Augusti 2008

Uj vad dagarna går fort och inte räcker tiden heller som man vill, men nu är det äntligen fredag och helgen är framför. Nästa vecka får vi besök från Tyskland och jag har tagit semester hela veckan. Om man sen hinner sitta vid datorn eller scrappbordet är en helt annan fråga. jag har i alla fall lyckats sitta några stunder i veckan vid mitt scrappbord och ovan ser ni vad det blev. Jag köpte så jättefina swirlstämplar från Magdas när jag handlade sist så jag har bara väntat på ett tillfälle när det skulle passa att prova. För ovanligheten har jag inte använt papper från Basic Grey men nu blev det så att jag la en liten order i går på.......jo just - lite mer Basic Grey - den nya kolektionen är bara hur fin som helst!!


Nu väntar jag på att maken ska dyka upp här hemma så ska vi ta Ludde på en promenad. Idag har jag återigen jobbat hemifrån och efter en hel vecka med husse på jobbet så njuter även Ludde av att få vara hemmahund! Något som är mindre bra är att han är enormt utsatt för fästingar - äckel, päckeldjur - jag tror att jag har tagit minst 10 st idag samt två som ännu inte satt sig fast. Tur att han inte ligger i min säng och sover........Har ännu inte hunnit scrappa något på våran "lilla" Ludde men väl tagit en del kort - nedan ligger han på golvet och busar med Linnea!









Önskar er alla en skön helg!
kram ylva

tisdag 26 augusti 2008

Jag är rik Juli 2008

Ute faller ett stilla regn och jag är tacksam över att jag får sitta inne och inte har en massa gärden som inte går att tröska tack vare allt regnande.
Jag är också så tacksam över min familj och Lo`n jag visar idag handlar just om glädjen och rikedomen jag känner över att få vara en del av våran familj. När mina ungdomar kommer hem och huset fylls av prat och skratt, när man hör att någon kollar i kyl och skafferi och den obligatoriska frågan ställs: "blir det någon mat mamma?" Ja, det är rikedom för mig!
Nu ska jag snart sätta mig vid scrappbordet men först måste nog sugHugo (dammsugaren) tas fram en sväng. Har helt lyckats förtränga att det blir mer skräp när man har hund :)
Önskar er alla en fortsatt skön vecka!
kram ylvan

fredag 22 augusti 2008

Du är musiken i mitt hjärta Augusti 2008


För någon vecka sedan beställde jag ett månadspaket från SkaparLusten. Helt underbart i rosa toner, med tanke på att jag har två döttrar skulle man kunna tro att rosa LO´s är vanligt förekommande - men icke - tror på sin höjd att jag har gjort en enda tidigare. Varför kan man ju då fråga sig - och jag vet faktiskt inte varför, jag gillar rosa, har ofta rosa tröjor eller varför inte nagellack i rosa men Lo`s i rosa nja. Men det kommer kanske att bli lite ändring för i månadspaketet fanns fler fina papper och dekorationer att välja på - nu gäller det bara att hitta några foton som kan tänkas passa, får nog ta och kolla igenom mina högar. I dag har det för ovanligheten inte kommit något regn, jag har förmånen att kunna jobba hemifrån när tillfälle ges och i dag har det varit en sån dag. Snacka om att jag tycker det är lyx på hög nivå när jag inte behöver gå upp förens 6,30, inget fix av hår, inget smink, bara koka kaffe och knäppa igång datorn! I dag passade jag också på att ta en timmes friskvård så Ludde och jag gick en riktigt lång promenad, underbart skönt att få gå i solen utan att behöva regnkläder och gummistövlar. Jag hoppas på att snart kunna visa någon Lo med våran nya familjemedlem - han är så himla söt men oj så stor! Nu ska jag ta och ordna en silltårta till morgonkvällens kräftskiva som vi är bjudna på, sen hoppas jag på en liten stund i min scrapphörna.
Ha det gott och på återseende!
kram ylvan

torsdag 21 augusti 2008

P-ucko Augusti 2008


Får jag presentera P-ucko - mannen som ibland dyker upp hemma hos oss, man vet aldrig riktigt i förväg när han kan tänkas komma. Maken min försvinner likt tomten på julafton.......hm - undrar om det kan ha något sammanhang :) Riktigt, riktigt rolig är i alla fall den här mannen!!
Fotot togs förra vintern innan vi skulle bege oss på Fallbo Open - vinterlekar för vuxna och barn i byn.
Har återigen varit i mappen med Basic Grey papper, bokstäverna är från alfabetet Flora Dora- Bosskut, chippboardblomman har jag "målat" med stämpelfärg och sen duttat jätteförsiktigt med en brun stämpelfärg, avslutningsvis satte jag en liten bit papper under hålet i blommans mitt och fyllde sen igen hålet med Glossy Accentes - riktigt kul effekt faktiskt! Inspirerad av en skiss fån webmosterhelen -07
Nu väntar hunden på sin del av min tid, just nu regnar det inte så jag får ta tillfället akt. Fy vad det har regnat här de senaste dagarna!
Vi ses igen!
kram ylvan

tisdag 19 augusti 2008

DU & JAG

Jag älskar verkligen att scrappa med papper och dekorationer som går i grönt, lite märkligt för i tex min garderob finns inte ett enda grönt plagg men tar jag och tänker efter lite så använder jag mig nog gärna av gröna nyanser i mitt hem. Märkligt är det här med färger iaf, att man kan ha olika tycke och smak beroende på vad man ska färgsätta.

Fotot är taget för några år sen när vi var på resa med Oktetten Blåslaget (ett av de gäng maken spelar trumpet i) resan gick Siljan runt och här har vi just fikapaus på ett ställe med helt enorm utsikt över berg och dalar.

Hjärtat sitter på 3:de kuddar och på hjärtat hänger två små nycklar i snöret. Bakom papprena har jag satt två olika långa band. Chippboardbokstäverna har jag "målat" med stämpelfärg och chalkat runt kanterna med min favoritchalkfärg; Color Box Fluid Chalk Inkpad "Chestnut Roan" den färgen är nog den jag använder allra allra mest när jag chalkar och chalkar gör jag ofta! :)

Nu ska jag sätt mig och titta lite mer på sakerna som kom med posten idag, jag har handlat från Magdas Scrapbooking och köpte bl a kitet som är till Scrappfebern den 12 - 14 september. Det ska verkligen bli kul och jag ser verkligen fram emot den helgen!!! Hoppas vi blir många som deltar!!

kram ylvan

måndag 18 augusti 2008

cool & kul augusti 2008



Äntligen kom jag mig för med att ta itu med dessa foton på Sara från sommaren 2005. Sara och hennes kompisar smög ombord på en båt och korten är tagen med en mobilkamera. Jag har länge sökt efter ett papper med militärmönster men inte hittat något. Letade nu i min mapp med papper från Basic Gray - jag gillar tydligen dessa papper för jag tror att jag i särklass har flest av det märket, lite kul att jag inte tänkt på det tidigare :) Lo`n som har ordet kul som rubrik är efter en skiss av webmosterhelen från 07 och den andra är efter en skiss av Camilla/Smörblomman från 08. Ljuset var inte det bästa i kväll heller för fotografering men men jag varken orkar eller vill vänta ända till helgen och dagsljus!
Önskar er alla en fortsatt skön måndagskväll och på återseende!

kram ylvan

söndag 17 augusti 2008

Vinter Lo`s skapade 2008

Härliga vinterfoton på Sara och Linnea!


Om du vill se bilderna bättre så dubbelklicka på bilden!



Det är kul att skapa med många foton!


Det var verkligen jätteroligt att tjejerna tog med sig kameran ut den här härliga vinterdagen och att dom fortfarande har barnasinnet kvar....vem drömmer inte om att göra en och annan snöängel - men det blir liksom aldrig av.

Just nu önskar jag mig en scanner....går inte bra att fota av Lo´s när det är så här mulet och trist....och vad har vi framför oss om inte en massa dagar med mörker! Får se om inte maken kan tänka sig att vi behöver en sådan.....Så mina senaste projekt får jag visa en annan dag när ljuset är lite bättre!
Ha det gott nu och jag önskar er alla en bra start på den nya veckan!

Kramen!

Mars 2008 Systrar söta

Systrar söta mmmm........ så är det verkligen, två så härliga och rara döttrar har vi! Fotot är taget på Fars Dag 2007 och det dom sitter och tittar i är mitt första scrappalbum. Att stämpla på mina projekt hör till det jag gillar! Nu ska jag försöka få färdigt en Lo om min knasiga man - han är inte riktigt som andra han! Hoppas på att hinna fotta mina senaste projekt medans det är lite dagsljus, ja dagsljus och dagsljus här är mulet som bara den och regnet hänger i luften. Vi har som tur är redan varit på promenad med Ludde och inte mindre än 5 st fästingar lyckades jag plocka bort när vi kom hem - blä för dessa äckeldjur!
Må gott så ses vi förhoppningsvis lite senare igen idag!
kramen!!

fredag 15 augusti 2008

Mars 2008 Älskade Herr Lundin

Tänka att ett djur kan betyda så mycket för oss människor! Våran älskade Herr Lundin finns inte mer hos oss, han är i djurens himmel tillsammans med alla andra älskade djur. Vi tackar för de dagar vi fick och alla fina minnen vi har kvar!
Kram!

Februari 2007 Mitt hjärta tillhör dig


Här har jag lekt med färger och en massa knappar! Scrappliftat min största insperationsperson Webmoster Helen! Hon finns med i listan bland mina favoritbloggar - väl värt ett besök! Vem som är på fotot är väl inget man kan ta miste på - mannen i mitt liv!
kramen

November 2006 Närvaro

En Lo skapad i november 2006 - fotot är på Linnea som endast är några månader. Min rubrik handlar om just det jag kännde när fotot togs - Närvaro. Den känslan går inte att beskriva med ord utan!
Det som är lite synd är att vi inte har så många foton på tjejerna när dom är små, på den tiden kostade det en bra slant för att få en rulle framkallade - sen var mer än hälften av fotona inget att ha. Men jag får använda de som finns och som tur är tas det ständigt nya foton
kramen!

Mars 2008 på väg

Efter ett uppehåll med scrappandet har jag åter kommit igång!!! Å så roligt det är - har du inte provat så kan jag varmt rekommendera denna underbara och stimulerande sysselsättning!! Timmarna bara flyger iväg när man sitter vid skrivbordet och väljer och vrakar bland alla vackra papper och dekorationer. Jag har i hela mitt liv älskat papper - i min barn och ungdom inhandlades alltid vackra brevpapper och för att inte tala om block.......hos mina föräldrar har man till helt nyligen avslutat projektet att använda alla min gamla block till att skriva handlingslistor på! Betänk då att jag är 40 och lite till, många block var det! Lo`n ovan är till min Sara, bilden ska symbolisera att hon är på väg - till vis del från oss vilket är naturligt med tanke på att hon är 18 år, men också att vi alltid är på väg - lär oss nya saker och får mer erfarenhet. Ljuset silar så härligt mellan träden och när kortet togs så var det en verkligt härlig höstdag!

Kram för nu!