söndag 9 mars 2008

Helgens loppis inköp och ev ny matmöbel!


Utan för är det bara grått och kyligt, tur att man kan få sitta inne i värmen och mysa! Fredagen tillbringade jag hemma med trevligt sällskap av äldsta dottern som kom på besök, med sig hade hon så fina och goda cupecakes. Vill ni hälsa på hos henne så går det bra att besöka henne på
linneasskafferi.blogg.se - tyvärr kan jag ännu inte länka dit men ni klara nog av det ändå! :)

På lördagen åkte vi på auktionsrundan som vi skämtsamt brukar kalla det, var 14:e dag är det loppis i Sala och när man ändå är i farten kan man ta en tur till Silvergruvans Antik - nedan ser ni vad jag köpte på loppiset, ramen är jättefin, jag kanske tar och byter ut innehållet till något annat. Silverfaten kan alltid vara bra att ha, dom små som ljusfat och det stora till någon annan dekoration. Jag tänker mig något fint blomarrangemang och lite ljus. Nå väl uppe vid Gruvan hittade vi en jättefin vit matsalsmöbel "Axet" ett ovalt bord med 6 stolar (och ev. två till). Den vi har nu är stor, mörk och tung. Vi har länge pratat om att byta ut hela möblemanget därinne men trots allt är det kanska OK därinne och jag har tänkt att det får vara så länge, det finns andra utrymmen som är i större behov av att bli tillfixat en det rummet. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra på mig :) Idag ska vi ta med kort dit på våran möbel och se om vi kan göra ett byte - håll nu tummarna på det och att det tillock med kan bli en liten slant i plånboken!


Här har jag tagit julstruten som jag fick av Sara och lagt på en vacker bricka tillsammans med lite annat fint!

Sist idag bjuder jag på en liten skymt från duchrummsrenoveringen - tyvärr har maken inte hunnit något alls där ute på fler veckor men idag kommer kanske handfatet på plats. Mer bilder kommer när allt är färdigt!


Ha en bra fortsatt skön söndag!

kram ylvan

söndag 2 mars 2008

40-årskalas och lite nytt hemm!

Återigen har min tid varit knapp för att hinna med att skriva något här på blogggen, yngsta dottern har flyttat hem igen så här ha vi ägnat lediga stunder åt att bereda plats för möbler och saker från 1 rum och kök, flyttat allt hem hit och flyttstädat lägenheten. Mycket märkligt sa dottern - "när jag flyttade så var det endast två lådor och kläder som skulle med - nu är det en hel massa lådor." Inte så konstigt när man tänker efter - det är ju trots allt en hel del som kan behövas för att bo och trivas!

Ute i våran hall står nu det lilla vita bordet jag målade tidigare.


I lilla hallfönstret hänger den jättefina gardinen jag köpte på butik Design & Country House när jag var dit häromdagen för att köpa fler tallrikar till 40-årskalaset vi skulle hålla för svägerskan.

Svägerskan önskade sig vinprovning i present så hos oss igår kväll luktades och smakades en hel massa goda viner. Vinprovningen hölls av en mycket trevlig kvinna från Systembolaget som villigt delade med sig av sina kunskaper om vin. Svägerska hade lagat en massa god mat som hon tog med sig hem till oss och vi stog för husrum och dukning.


Så här såg det ut på bordet där barnen skulle sitta (dom deltog då inte på vinprovningen utan dom hade godisprovning).


Och så här såg det ut vid det bordet där vi 9 vuxna satt. Kortet är dock tagit idag och bordet hade jag redan hunnit skjutit ihop innan jag kom på att jag skulle ta några bilder. I den jätte höga vasen är 3 st stora fina vita rosor, i vattnet flyter pärlor och runtom vasen sitter fin spets! Som duk la jag på vackra gamla lakan med fin spets och överst en löpare av sisal - finns i mängder av färger på blomsteraffären.


Ser ni så fint det ligger pärlor även i blommorna!



Till min hjälp att fixa detta hade jag yngsta dottern - inte fel att ha en dotter som pluggar till florist - Tack gulle du för hjälpen!

Svägerskan och jag tror oss nu ha kommit på det optimala sättet att ha fest, ni vet hur man ofta känner - det är allt för mycket jobb, mat ska lagas, huset ska städas och pyntas och allt blir bara för jobbigt och därför blir det heller inga fester (i alla fall inte så ofta som man skulle vilja). Den här gången delade vi ju som sagt på det som ska göras och varken hon eller jag upplevde detta som jobbigt - jag skulle bara ordna till det mysigt och trevligt (dock inte utan en hel del städning) och hon skulle "bara" laga mat och ingen av oss tyckte att det känndes allt för jobbigt! Så förhoppningsvis var inte detta för sista gången vi valde att göra på det här sättet!

Varma kramar till er alla!

ylva