fredag 28 december 2007

projekt vita skåpet del 2


Så äntligen har skåpet fått alla lager med vit färg, slipats gånger fler och slutligen ett lager anikvax samt upp putsning av en gammal strumpa! Skåpet står för stunden lite intränger i det rum där det ska stå dock på fel sida av rummet. Just nu känns det lite väl trångt med alla grejer som står där inne. Jag är i alla fall jättenöjd med skåpet och det kommer att få plats med massor av allt det som jag inte vill ska synas här inne! Ni vet väl att ni kan klicka på alla bilder för att få dom större! Många saker har vi på gång och detta rum ska även det målas och tapetseras om men det får bli när vi är klara med duchrummet. Maken har idag grundmålat panelen så med lite tur kanske vi kan (vi och vi) :) börja snickra i kväll!



Även övervåningen är tillrörd, ny soffa och TV införskaffades före jul. Min mosters gamla lilla köksbord har nu blivit soffbord, vi sågade av benen ca 15 cm och det passar perfekt, jag tror inte att vi kommer att måla det vit utan det får nog vara som det är. Flera kuddar till soffan ska också fixas och lite mer på väggarna ska upp! Sen får ni blunda för den hemska mattan - även den ska bytas ut mot nått snyggare - kanske en herdematta!




Lite vackra gamla kort hänger tillsammans med en av änglarna jag har sytt!




Jag älskar hyacinter!




Den här vackra buketten fick vi av våra underbara ungdommar på julafton!



Med detta så önkskar jag er alla en skön helg!

kramar ylvan


söndag 9 december 2007

Loppisfynd och present från Amerikat!

I dag smet jag in på en nyöppnad loppis här i Sala - och där hittade jag denna fina stol - för det helt överkomliga priset av 20:-! Synnerligen nöjd är jag med detta inköp. Nu ska maken få slipa lite igen, färgburkarna ska fram, tyg till sitsen är redan inköpt. Stolen ska stå under trappen tillsammans med det lilla vita bordet jag visat tidigare. Just nu känns det som om vi har allt för många saker på gång samtidigt men när inhandlingstillfällen ges så kan man ju inte låta bli :)

För en tiden sen var äldsta dottern till Amerika på besök. Med sig hem hade hon dessa vackra saltkar som gåva från onkel Ed till mig! Gissa om jag blev glad!!!! Favoriterna är på första bilden och hela samlingen på den andra. Linnea hade vid något tillfälle berättat att jag samlar på sånna, när dom sen en kväll skulle fira Thanks giving för att svensk främandet skulle få vara med om detta så dök onkel Ed upp med denna fina present till mig. Tänka att sånna snälla och givmilda finns kring oss!! Jag har endast träffat den här mannen en gång i somras när dom var i Sverige på besök!



Nu ska jag göra mig i ordning och åka in till Sala Sockenkyrka och njuta av Lucia! Våran Sara är med i Salaortens Lucia i år och det är inte utan att mamman får en tår i ögat när hon ser och hör Sara sjunga tillsammans med de övriga i Luciatåget!

Önskar er alla en fridfull 2:a advent

kramar ylvan

tisdag 4 december 2007

Advent i vårt hus!


Så har advent kommit även till vårt hus. Årets variant blev allt lite för stor för att stå på köksbordet - den står nu i hörnet på det lilla bordet som jag inhandlade på auktion i somras.

Äntligen har jag ordnat med lampfoten jag köpte för en billig slant, om målad och med ny skärm pryder den sin plats i våran hall. Tomteparaden har en min väldigt goda vän M gjort - dessa tomtar får stå framme året om!
Som ni ser är det gott om furu i vårat hus......trappen är nästa stor projekt vi ska ta itu med men det får vänta till i sommar. Skänken som skymtar på bilden hoppas jag att vi målat vit inom en överskådlig framtid!

Avslutningsvis en bild på herr Lundin och lilla Fröken Ellen - stundvis väldans kära vänner!


Önskar er alla en fortsatt bra vecka!

kramar ylvan