måndag 22 oktober 2007

Den rosa hyllan........


Det var en gång en hylla som var grå. Den bodde hos en liten flicka för en sisådär 35 år sen. Då användes den som dockskåp och bokhylla och efter ytterligare några år som prylhylla. Flickan tyckte sen att hylla inte var så tuff och läcker, den passade inte alls in i den moderna inrednings stilen som flickan då ville ha - ni vet ett lågt bord på hjul och ett par fåtöljer och definitivt inte en sån gammal och ful hylla - så den fick flytta ut från hennes rum.

Åren gick och den lilla flicka fick själv två små flickor och dom ville att hyllan skulle få flytta in ingen och bad att få måla hyllan rosa, ja visst sa mamman gör det ni............och vad kan jag säga annat än att den blev.....jo rosa......återigen fick hyllan flytta ut i ett annat rum tills för en vecka sen, hyllan bärs återigen in, kära maken slipar bort all rosa färg och och kvar för mig att göra är att måla hyllan vit!
Känns nästan som om ringen är sluten igen även om hyllan från början var grå.......

Nästa gång den flyttar så blir det in här där datorn står - där ska den få bo tillsammans med de andra möblerna som också ska målas vita!

Önskar er alla en skön vecka, själv hoppas jag på att vi orkar fortsätta med målningen i duchrummet någon kväll. I taket ska det bli pärlspont och även på halva väggen vid handfatet!

kram ylvan

söndag 14 oktober 2007

Vårat duchrum del 1 eller Saningens Minut!


Men uj vad man blir hemmablind! Det var inte fint kan jag ju bara säga när man nu får se hur det ser ut så här på ett kort. Rörigt och en salig blandning av produkter på hyllan vid toastolen. Utrymmet är inte så stort så jag ska försöka beskriva resten - sitter man på toastolen så tittar man rakt in i duchdraperiet. När vi byggde (för snart 20 år sen) satte vi in en duchvägg där - värre smuts samlare får man leta efter så den slängdes ut för X antal år sen. Nu har vi bara en ganska hög duchlist på golvet och ett draperi för, mycket praktiskt - draperiet slänger man bara i tvättmaskin och golvlisten skulle man ju bara enkelt kunna skura av - något som kanske skulle ha gjorts oftare :) Till vänster om duchörnet är dörrren in till bastun - den syns i spegeln ovanför handfatet. Till höger om handfatet så är dörren in till det här utrymmet - även den i furu......allt furu ska nu målas vit!!!!



Nya gardiner ska införskaffas - tar tacksamt emot tips och tankar om vad jag ska välja! Till hyllan ovanför elementet tänker jag köpa vit korgar och klä dessa med tyg invändigt (lika som jag ordnade till köket). Där i tänkte jag ställa i alla mer eller mindre fula flaskor som står på hyllan nu. Nya krokar och ny toapappershållare ska också införskaffas. Sen återstår bara diskussionen om badrumsskåpet - maken hävdar med bestämdhet att även det ska målas....jag tror att det är ganska mycket jobb och kan hellre tänka mig att köpa ett nytt! Även där tar jag tacksamt emot några tips! Så får vi se vem som går segrande ur den striden.


Annars har helgen varit trivsam - goda vänner var här på middag igår och vi firade med skummpa! P har haft cancer i lymfsystemet och har efter en lång behandling äntligen fått positiva besked och just nu ser man ingen negativ aktivitet i lymfsystemet! Mycket god mat och super gott vin - vintips ifrån Lantlivs senaste nummer till kycklingrätten - kan varmt rekommenderas. Nu väntar en ny vecka med jobb och förhoppningsvis så kommer vi att påbörja arbetet med duchrummet i morgonkväll!

Avslutningsvis så visar jag er en vacker bild från förra hösten - och vist är det så att även frosten har sin charm!


Önskar er alla en bra vecka!

kramar ylvan

torsdag 11 oktober 2007

Förra sommarens fägring och lite gnäll!

Ute vräker regnet fullkomligen ner....ensam hemma...lindad hand och arm.....kan inte måla eller fixa med nått.....en ganska trist kväll alltså.....

Men som tur är kan man ju alltid läsa lite på alla fina bloggar eller skriva ett eget litet inlägg! Några av er har undrat lite över kattmatsburken som jag visade i mitt förra inlägg och så här är det; jag köpte den när jag var på Formexmässan med en god vän som ställde ut där.....jag vet exakt var montern låg som jag handlade i men.........jag minns ju inte vad firma hette (:. Jag kände inte igen namnet på företaget och jag tror av det att den var ganska så ny.....Jag har heller ingen utställarkatalog att titta i......så för eran skull hoppas jag att någon butik köpt in burken så att även ni kan få köpa er en fin burk att ha kattmaten i! Jag tänker fortfarande så det knakar och kommer jag på det så lovar jag per omgående att höra av mig!

Igår på posten hade jag fått ett stort brev - innehållet var en mycket fin Baddam från Faster Atta som jag beställt. Hon ska få bo i vårat duchutrymme - men först ska vi måla om och fixa till lite där - sen ska ni få se bilder både på baddamen och duchrummet.......där flera hyllor, bastudörr, fönsterfoder..... i ......furu.... ska målas vita! Är det nu någon som kan tipsa mig om vart jag kan få tag på en snygg toarulleshållare så skulle jag vara tacksam!

Nu börjar jag ha kramp i fingrarna så nu får jag nog krypa till kojs med senast numret av Lantliv!

Önskar er alla en skön fredag - själv ska jag jobba hemifrån i morgon och det är lyx på hög nivå - då kan jag sova ända till halv sju i stället för att knalla upp vid halv fem!

kramar
ylvan

söndag 7 oktober 2007

En kattmatsburk!

Finns det något som ser så tråkigt ut som att ha en påse kattmat stå på golvet? För att råda bot mot det så har jag införskaffat en liten tunna att förvara lilla Fröken Ellens mat i, att det där till hindrar Herr Lundin från att tjuväta gör det hela optimalt!

Som ni ser växer den lilla fröken, hon är nu 4 månader....att sova på morgon hör inte till det hon gillar......


Mysbilder från igår kväll.....






På vårat köksbord står nu en glasskål fylld med kärleksört, en murgrönskvist och vackra små pärlor.




Vet ni att det finns vitblommande kärleksört? En sån planta ska jag önska mig av lilla maken!

Önskar er alla en fortsatt skön söndag, jag ska fortsätta att slipa på en hylla som ska målas vit, laga lite mat och gå ut på en skön höstpromenad!


kramar ylvan