torsdag 30 augusti 2007

Förlovnings dag!


I morgon firar jag och mannen i mitt liv våran 22:andra förlovnings dag! Oj - vad har alla år tagit vägen? Vi förlovade oss i Tällberg på hotell Dalecarlia - i ett litet sött hus en bit från hotellet. Vi var där med Sala Storband på någon tillställning och jag kunde förstås inte tiga utan berättade sen på kvällen för några av våra vänner att ringen fanns på mitt finger. Någon skvallrade sen för den spelande orkestern om oss - så spelade dom upp till vals och maken och jag fick näst intill dansa brudvals........sen blev vi bjudna av hotellet på likör till kaffet.
I morgon kväll kan det tänkas att vi äter något gott och med all sannolikhet tar vi nog även nått gott att dricka. Fin musik som vi gärna dansar till blir det också - det händer allt som ofta att maken bjuder upp till dans här hemma i vårat vardagsrum!

Tack älskade du för alla fina år!

Jag älskar dig som härifrån
och till månen
och tillbaka igen!

På bilderna idag ser ni en liten vacker glaskupa jag ställt på ett fat som dekorerats med ett glashjärta och vackra pärlor - det får bli en liten symbol för min kärlek till maken!

Stor kram till er alla!
ylvan

måndag 27 augusti 2007

En liten glimmt av vårat kök!

I kväll är maken och spelar - han spelar trumpet och just nu övar dom inför Fyrverkeri Musiken som är här i Sala på lördagkväll och av namnet förstår ni säkert att allt avslutas med ett stort fyrverkeri! Så - igår eftermiddag räknade jag ut att jag nog skulle vilja blogga lite när maken inte skulle vara hemma och passade då på att ta lite kort från vårat kök. Överst så ser ni hur det blev när jag fick plocka på lite saker på min paradhandukshållare efter att väggordet kom på plats.

Här är då den del av köket med spis och diskbänk - ett riktigt typiskt 80-tals kök....undrar hur många med oss som har ett sånt kakel :)
Är det nått jag verkligen gillar så är det våran spiskåpa!!


Från lilla köksfönstret ser man rakt ut på altanen - å vad jag älskar att vara där på sommaren!!


Ja, så har vi då en massa bastukänsla i taket....breda plankor och grova stockar.....men förhoppningsvis försvinner det när dörrar och alla lister fått sin nya vita skrud. Och ett är då säkert att även om maken ställer upp på det mesta som jag önskar och vill så kommer han aldrig att måla taket :)


Sist men inte minst så ser ni här en av de änglar jag håller av....änglar - visst är det något speciellt med dom? Men det får gärna var lite så här annorlunda änglar...........

I morgon ska jag försöka ta mig till färghandlaren och gissa vad som ska inhandlas? :) Har ju som sagt en hel del som ska målas.........härnäst står ett litet bord på tur och den här gången ska jag prova att måla så som Lantlivs Anette tipsar om - så håll tummarna! Jag blir så imponerad av hur duktiga ni alla är och man kan ju bara inte låta bli att bli inspirerad!!


Önskar er alla en fortsatt skön måndagskväll!

kram ylvan










söndag 26 augusti 2007

Min kista.....

Nu är snart ännu en vecka avklarad och en ny vecka lurar runt hörnet. Har inte orkat lägga in något här - däremot har jag kollat runt bland min favoritbloggare - och - vad jag blir imponerad!!! Hur orkar och hinner ni?!? Jag har fullt upp med att få till lite mat och hålla undan de värsta dammtussarna, allt annat får liksom vara till det blir helg och tyvärr är helgen allt för kort för att jag ska hinna allt jag drömmer om. Ja ni vet ju själva hur många olika projekt man skulle vilja dra igång. Nå väl - kistan är nu målad och klar, tyvärr tog jag inga före bilder då den målades innan jag började blogga så ni får nöja er med färdigt resultat. Jag har inte velat grejat färdigt med det som ska ligga inuti då lukten i kistan var ganska unken så den har nu stått med öppet lock i över en vecka och som tur är luktar det inte längre! Jag målade heller inte hela kistan invändigt....vet ännu inte riktigt hur jag ska göra med den saken! Inte heller är rummet ens påbörjat där kistan sen ska stå så nu får den bo i vardagsrummet - där den för övrigt inte alls passar men ni får blunda för det och tänka att den står i en helt annan omgivning!

I kistan ligger nu två virkade överkast som jag fyndat i somras, 100:- st gav jag för dessa. Lite sorgligt tycker jag..... kan bara tänka mig vilken tid det tar att virka ett överkast - pengen täcker inte ens materialet......På lockkanten hänger ett örngott och lakan - rentvättade men inte manglade men det får bli när jag ska använda dom........Några hjärtan som jag sytt och fyllt med lavendel.....mmmmmm vad gott de doftade när jag la ner dom! I kistan la jag också ett loppisfynd som jag skrivit om tidigare. De vackra spetsarna som hänger lite över kanten köpte jag när vi var till Prag i somras på semestern - jag betalade bara 40:- för 10 meter....som vanligt ångrar jag att jag inte köpte mer
Här hänger lite fler lakan från den välfyllda kassen jag fick av min vän A-L... den kvinnan har en lång lista på allt jag skulle vilja ha och rätt som det är kommer hon farandes och har hittat nått som jag vill ha!!! Hennes stora hobby är loppisar och auktioner och så har hon lite mer tid än jag för att åka runt på sånt. En sån vän skulle alla ha! Hon samlar på Kockums saker - och den samlingen är inte liten......jag ska ta med kameran till henne nån gång så ska ni få se!
Ute skiner solen om än att luften är klar och hög - jag älskar höstlufften!!! Vi får nu se om jag orkar få in nått nytt inlägg i veckan - jag hoppas på att det ska bli lite mindre tryck på mitt jobb så att det fins någon liten bloggkraft kvar till kvällen! Om inte så önskar jag er alla duktiga kvinnor en trevlig vecka så syns vi igen nästa helg!

kram ylva

söndag 19 augusti 2007

Förklädet är nu klart och....

ska postas iväg till Linnea och Sebbes vänner over där! På fickan har Sebbe tryckt "Karlas kitchen" - själva förklädet har Linnes sytt - hon köpte ett helt vanligt lakan så med lite tur kanske även lilla mamman kan få ett nytt fint förkläde med vacker text på fickan!

Ute på tork hänger nu en del av de lakan jag fått av A-L - gamla fina må ni tro med vackert knypplad spets och monogram på. Tänker mig att man kanske skulle kunna sy gardiner in till det här rummet där datorn står. Tips på modell tas tacksamt emot! Hit in vill jag även få tag på ett sånt där vackert gamalt skrivbord med svarvade ben men innan jag kommer så långt som till gardiner och ett helt annat möblemang en det som står här idag så måste vi måla och tapetsera om. Här inne är det blåa tapeter - valda av Linnea för en hel massa år sen.......Hoppas på att vi kan ta itu med detta rum ganska snart men före det får vi nog måla bort lite mer furu! Har ju som sagt en hel del furu att brottas med......

På en aktion i somras köpte jag en fin gammal kista med välvt lock, tyvärr tog jag inget före kort men nu står den här vit målad och fin och väntar på att bli fylld med diverse vackra tyger och överkast. Sista slipningen med sandpapper gjorde jag idag samtidigt som maken slipade på altangolvet. Bild kommer på färdigt resultat en anna dag!

Nu är helgen snart slut och en ny vecka står på tur - dags att styra och ställa lite inför morgondagen, kolla lite kläder, ladda mobilen och ordna med matdosan. Klockan går och det står inte på förens jag kryper i säng........

Vi syns!

kram ylva

Korgen är på plats.....

.......med den nya "påsen". Korgen som jag köpt på Jysk hade redan en "påse" men färgerna på det tyget passade inte alls så jag har nu sytt ett nytt.
Korgen är nu fylld med ljus........bra att ha nära tillhands.......nu när kvällarna blir mörkare.......
Så här ser det ut nu!

I mitt knä ligger lilla Ellen och sover - jag som skulle gå ut till maken. Just nu slipar han golvet på altanen och jag har fått i uppgift att ta itu med sommarens alla krukor som stått där - just nu står allt utanför på grusgången och ser mer eller mindre tråkigt ut. Jag ska försöka ta vara på murgrönorna och sen får jag köpa lite nytt, kanske nån ljung, prydnadskål och gärna något silverfärgat. Resultatet får ni se när det är klart där ute igen. Lite vedmodigt är det att konstatera att altanstunderna är över för i år - för jag älskar verkligen den platsen........

återseende!

kram ylva

lördag 18 augusti 2007

Kuddar till bröllop......

I dag tror jag dom flesta av mina maskiner varit igång; diskmaskin, tvättmaskin, dammsugaren och inte minst symaskinen! På lördag gifter sig makens spelkamrats son och våra tjejer ska sjunga i kyrkan och sen servera på bröllopet. Något ville även vi lämna till de lyckliga tu så jag har funderat och funderat - och här har ni resultatet:

Som dekorationer sydde jag hjärtan, ett till var kudde och satte på kokosknappar. Hoppas att dessa passar i deras hem - jag tror mig veta att flickan som ska bli fru gillar den här stilen så jag hoppas att det blir bra.

Nu tänkte jag visa er vem som stör mig om nätterna, biter i min näsa och spinner så mitt hjärta blir alldels varmt - jo lilla Ellen!! Ellens mamma övergav sin kull med kattungar och lilla Ellen hamnade hos min vän A-L för där fanns en annan kattmamma och små kattungar - tanken var att kattmamman även skulle ta sig ann lilla Elen men se det ville hon inte alls så det blev för A-L och familj att köpa den allra minsta lilla nappflaska man kan tänka sig och ställa klockan på ringning - mat skulle serveras titt som tätt. Nu är Ellen snart 8 veckor och har bott hos oss i två....nappflaskan har vi övergett - nu ska det ätas riktig mat och inte i några små mängder! Förutom kattmat på påse gillar hon även maten vi äter så som broccoli, potatis och morötter! Vad detta ska sluta kan man undra men en riktig liten sötnos är hon!

I kväll är det middag hos min bror och hans familj. På menyn står grillat och det hör verkligen till mina favoriter, är det sen klyftpotatis till och kanske en underbart god röra med fetaost och gräddfil så kommer jag inte att tacka nej! Till det tar vi ett glas rött - inköpt på våran resa till Prag i somras, dock köptes just det här vinet i Tyskland och det smakar helt underbart!!!

Om en liten stund kommer min brorsdotter hit och ska leka lite med Ellen. Sen går vi tillsammans hem till dom - skönt att vi bor nära varandra - så man kan ta en liten promenad och slipper ta bilen. Ute skiner solen - jag borde nog försöka gå ut en liten stund.....plocka en liten bukett till köksbordet.......

Önskar er alla en skön lördagskväll!

kram ylva

fredag 17 augusti 2007

Mitt kök.....

........är inte vad jag skulle önska men ändå bättre än för några månader sen! Vet ni hur det känns att liksom leva som i en bastu - om inte - fråga mig........allt för mycket furu!!!! Furu i taket, foder kring fönster och dörrar, dörrar, trapp och spalje och inte minst ett helt köksmöblemang i - ja ni vet säkert svaret......i furu.....så penseln har i dagsläget varit runt på stolarna (som förövrigt väntar på nya dynor med volang - dom ska först bara inhandlas) och även på det gamla bordsunderedet som inköptes på IKEA för en sisådär 15 år sen. Skivan har jag bytt ut mot en som är lite mindre - dock är inte den nya skivan ett dugg fin utan hel duk. Som tur är har vi inte längre några små barn i huset för med småfolk vid matbordet ingår det att nått alltid vickas ut vid mat eller fika. Och då är det allt utom praktiskt med stora dukar...ja ja det känner ni säkert till :)


Nå väl lite mer små saker i köket har också hamnat under penseln, paradhandukshyllan, nyckelskåpet och så även mitt auktionsfynd från sommarens lilla utflykt. Ett litet bord som pryder ett av hörnen i köket. Innan var det målat i en hemsk gul färg. Korgen väntar på att få nytt tyg sytt - sen ska korgen fyllas med ljus....passar bra nu när vi går mot mörkare tider liksom. Den gamla vågen fick jag när jag flyttade hemifrån av mina föräldrar - fungerar alldeles utmärkt även om det är lite pyssel med att använda den - speciellt när jag använder den till annat än just som våg :)

Soffan tror jag får klara sig undan den vita burken men nästa projekt ska bli dörrar och foder. Bara trädgårssäsongen är till ända kan man nog tro att det kan hända!

Nu kommer maken strax hem så nu ska jag bege mig in mot köket och styra upp lite - och faktiskt så är det inte riktigt längre som om att gå in i en bastu....

Önskar er alla en skön och vilsam helg!

kram ylva

onsdag 15 augusti 2007

Mitt först väggord.....

........men förmodligen inte det sista. Väggordet pryder nu skåpet i köket där våran paradhandukshylla sitter, har ännu inte hunnit fixa till det som ska stå på hyllan men jag tror mig veta vad som ska dit.....några vackra små "tygpåsar" med spets på och värmeljus inuti och en liten planta med "Plättar i luften" - inte den växt som jag kommer bäst överens med då den vill ha mycket mer vatten en vad jag brukar bjuda på. Men det brukar ju vara fint en stund iallafall :) Blir nog inget av detta förens tidigast i helgen då påsarna ska sys och blomma köpas - men det är alltid lika kul att fundra lite på hur man vill ha det.
I måndags kom min goda vän A-L på besök, med sig har hon en välfylld kasse med loppisfynd åt både mina döttrar och mig. Över här så ser ni kaffekvarnarna - en av dom är till Linnea (du väljer själv mitt hjärta) och om Sara min skatt vill ha den andra så är det bara att tacka och ta emot. Om hon nu inte vill ha någon så får den bo kvar här hos mig...tror en kaffekvarn skulle passa bra i köket ovanför soffan....den skulle kunna stå på en liten, liten hylla med en vacker konsol....man skulle kunna lägga lite fina spetsar i lådan och låta dom hänga ut lite över kanten....40:-/st betalades för dessa. Åt Sara hade A-L köpt ännu än stor glasburk (hon har redan ordnat en hel stor kasse med vackra burkar som Sara nu har i sitt skafferi -fyllda med alla möjliga och omöjliga gryner och mjölsorter. Sara bakar ett himmelskt gott matbröd där innehållet inte bara är vanligt vetmjöl om så säger :) ) Sara har redan hunnit ta hem sin burk - men kanske vi åker in till henne nån dag med kameran i väskan - så kommer kanske sen här lite bilder från en 17-årings hem.......
Tre av dessa har A-L köpt åt mig.....jag gillar dessa små kar - dom är liksom både söta och vackra på nåttvis...........den dyraste kostade 40:- och den billigaste kostade 10:-
Har ännu några fler och denna lilla samling av kar vet jag inte riktigt var jag ska ställa....undrar om det skulle passa att ha dom på en lång smal hylla - inte allt för högt upp så att man även kan se dom uppi från...detta tåls att fundera vidare på......
Utanför mitt fönster faller nu ett stilla regn och stearinljuset här bredvid lyser så varmt och rart! Mina vänner vi går mot höst - det är nog den årstid jag gillar bäst - ni vet - tända ljus, en kopp gott te, bra musik i cd:n och framför allt - det blir liksom lite lugnar med allt!

Varma myskramar till er alla!

ylva

tisdag 14 augusti 2007

Åter ute i cybervärlden och Den vilda clematisen!!

Jippi - datorn fungerar och så även internet!! Märkligt så tråkigt och tomt det är när man inte kan göra det man är van med. Sen blir ju inte saken bättre av att man inte kan kolla in på favoritbloggarna och kolla läget - men som sagt - nu är jag med igen. Tack snälla maken och Sebbe för att ni fixade medans jag sov på soffan, hu vad jag var trött igår efter första dagen på jobbet efter semestern.

På bliden överst så ser ni hur högt upp i äppelträdet clematisen klättrat under den här sommaren ( syns kanske bättre om ni klickar på bilden). På bilden nedanför så ser man hur söta och skira blommorna är!
Bilden här under visar hur en enda planta av Clematis "Summer Snow" nästan har täckt in hela den här rabatten, mitt i den här rabatten ligger en stor gammal ihålig trädstamm, i änden som ligger åt det här hållet brukar jag plantera någon gulblommande sommarblomma - så gjorde jag även i år men den syns inte alls! Synd nog håller stammen på att ruttna så nu är jag på jakt efter en ny stor stamm som gärna få ha samma form som den gammla - tjockare i den änden som jag vill plantera i och smalare åt andra hållet, det är inte det lättaste att hitta.......
Den här bliden är tagen på lite håll för att ni ska se hur min gul/vita rabatt ser ut, maken och jag har olika rabatter - jag bestämmer över mina och väljer färger och sorter och maken sköter om alla - både mina och dom som är hans - bra va :)! Skämt å sido - det finns en orsak till varför enbart han rensar ogräs och annat som ska göras med handkraft men det tar vi en anna gång.

Sist men inte minst så vill jag visa det senaste jag ordnat med på altanen. Sommarblommorna som satt i dessa korgar var lite trötta så jag böt ut dom mot lite olika sorters taklök och som dekoration la jag dit hjärtan som är omlindade med mjuk och formbar ståltråd. Hjärtana och tråden är köpta på den blomsteraffär där min yngsta dotter jobbar som semestervikarie - Blomsterverkstan - har ni vägarna förbi Sala så är den väl värd ett besök! Ser ni att maken missat att måla en bit av panelen just där väggfästet sitter - det har han ordnat nu!

Nästa gång jag tänkte jag visa er det vackra väggordet som nu pryder mitt hem ovanför paradhandukshyllan. Nu ska jag kolla vad som händer hos er andra!

kram ylva

måndag 13 augusti 2007

Datahaveri.....

Min dator vill inte vara med.......igår när jag äntligen skulle få sitta en liten stund vid datorn och lägga in bilderna jag lovat på våran vilda clematis så slutade först internet att fungera och sen så var datorn helt låst....inte såg det nå bättre ut innan jag åkte iväg till jobbet i morse heller. Å inte har jag hunnit kollat runt nått hos er och heller inte kunnat svara er som kommenterat mitt föra inlägg. Hoppas nu att Sebbe är ledig i kväll så att lilla svärmor kan ringa och störa igen........

Annars var dagen så trevlig så igår; Mina döttrar och jag var på loppis hos Stina - Hemma på landet - vilket vackert hem hon har!!!!!! Och där till är hon trevlig :) puss och tack för igår Stina! Lite fina saker fick jag allt med mig hem därifrån :) och massor av inspiration förstås!!!

På kvällen var döttrarna med respektive hem på middag och av Sebbe och Linnea fick vi ett jättefint väggord - men det får jag visa när min dator vill fungera igen. Nu måste jag sätta fart och arbeta igen - lite segt så här första dagen efter semestern men nu är iallafall mer än halva dagen gjord!

kram ylva

lördag 11 augusti 2007

Ensamm hemma

I går när maken var hem till sin bardoms byggd på träff med bröder och andra gamla ungdommsvänner så tog jag fram symaskinen och gasade lite jag med. Resultatet ligger nu i kökssoffan och jag tycker själv att den pryder sin plats. Baksidan av kuddfodralet är enfärgat i grönt, grönt och vit ihop tycker jag är fint! Nu ska jag nog gå ut i solen en stund och se om jag ta ett kort på våran clematis som blommar helt underbart och vilt och vet ni - även den är vitblommande men jag berättar mer sen!

kram ylva

fredag 10 augusti 2007

Dagen som var......



Först av allt vill jag tacka snälla Sebbe för hjälpen med min blogg!! Tack gulle du!!

Jag gjorde inga större fynd på byloppiset idag - bara ett litet silverfat med tillhörande pressglas skål - vad man använt detta till från början har jag ingen aning om men jag tänker i alla fall ställa dit ett blockljus som ska dekoreras med vackra pärlor, det blir mysigt att tända i höst och tänka på sommaren som var (om än att just idag har det regnat hela dagen). Dotter Linnea har idag haft foten på gaspedalen dock inte bilens utan symaskinens - hon håller på med ett förkläde till en god vän, på fickan ska det tryckas "Carlas kitchen" förhoppningsvis kan jag visa er en bild innan det postas till landet overdär! Nu ska jag ta en liten runda hos mina favoritbloggare och se om det finns något nytt att titta på och inte minst inspireras av!

kram ylva

~Ny dag - Nya möjligheter~

Idag ska goda vännen A-L, äldsta dottern och jag på loppis här i byn. Där brukar det varje år vara stor auktion men tyvärr så ville inte hälsan stå dom bi som bor där så i år får det bara bli loppis. Vi får nu se om vi kan göra några fynd - om inte annat får vi dricka kaffe i deras fina lusthus - sånt är alltid trevligt! Hoppas på att det kan finnas lite möbler att titta på, letar efter ett skrivbord och ett större skåp att ha här inne där datorn står - i det skåpet ska alla maskiner som bor här gömmas - ni vet; skrivare databurken, modemet och inte minst makens stora, gamla men väl fungerande förstärkare. undrar just också om dom ännu större högtalarna även kan få plats :) men där får jag nog ge mig - då blir nog inte ljudet på det som ska spelas så bra som han vill. Undrar om man kan sy något överdrag på nåttvis så man slipper se dessa stora svarta kolosser - hmm det tål att tänkas över. Ute är det lite mulet men inte alls kallt snarare lite kvalmigt - undrar just om det blir åska?! Då blir det till att komma ihåg att dra ur alla sladdar - undrar just varför dom alltid sitter längs in i hörnen och alltid under en massa möbler så man ska ha det så besvärligt som möjligt att krypa runt på alla fyra för att göra allt åsksäkert.
kram ylva

torsdag 9 augusti 2007

Jag blev med blogg!

Opps - lätt som en plätt var det att ordna med en egen blogg! Kunde jag aldrig tro :) Nu återstår bara att ordna med resten - hmm undrar just hur man lägger in bilder....får till allt som är personligt om mig.....Nu får jag allt ta och kolla lite mer här på sidan!

kram ylva